26 oktober 2011

GUNS ROTFRUKTSOPPA

2 palsternackor
2 stora morötter
1 potatis
1 purolök
1 liten zuccini
1 liten bit roselleri
1 liten nypa salt
citronpeppar
mejram eller körvel
2 buljongtärningar
(ev en knippa koriander)

Foto:Gun Nordahl


Den här soppan äter jag gärna mer än en gång i veckan.
Då med variation, som tex att låta  röda linser koka med.

1. Skala rotfrukterna och skär dem i bitar.
Zuccinin begöver ej skalas.
2. Dela purjolöken längs med och skölj, skär den i strimlor.
3. Lägg alla ingredienserna i en kastrull, slå på vatten så att
det täcker grönsakerna.
4. Koka dem i 15 min.
5.  Kör soppan slät i matberedare eller mixer i omgångar.
Den får gärna ha en tjock konsistens
6. Häll tillbaka soppan i kastrullen och låt den bli genomvarm.
7. Garnera med citron, morotsstrimlor, och nygroddade mungbönor.

Servera med ett gott bröd, tomatskivor och tex. grillat kalkonbröst!

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar