28 maj 2011

GUNS RABARBERKAKA

175-200g mjölkfritt margarin
3dl socker
2ägg
3-4dl mjöl
2 tsk bakpuver
1 1/2 dl solhavre

Rör det rumstempererade margarinet
och sockret pösigt.
Tillsätt äggen - rör ner dem ett i sänder.
Lägg bakpulvret i mjölet och rör ner det växelvis 
med solhavre-mjölken till en jämn och fast smet.
Bred ut smeten i en smord och bröad liten
långpanna ca (34*24).

Lägg på de fint skurna rabarberna och lägg klickar
av lite äpplemos ovanpå.

Srössla därefter lite smulpajsdeg ovanpå alltsammans:
50 g margarin, socker, 2tsk vaniljsocker, mjöl
och havregryn.
Grädda i nedre delen av ugnen tills kakan fått en
fin färg, ca 20-25 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar