19 juni 2011

CHOKLAD och HALLONMUFFINS

125 g mjölkfritt margarin( eller smör)
4 dl vetemjöl
4 msk kakao
75 gram riven mörk choklad
2 dl strösocker
2tsk bakpulver
2 dl hallon
2 dl solhavre ( alt. mjölk el.filmjölk)
1 stort ägg ( el. 2 små)

Sätt ugnen på 200 grader.Smält smöret och låt det svalna.
Blanda vetemjöl, socker, bakpulver, bär och ev rivet citronskal i en skål.
Vispa först ner mjölk el. filmjölk och sedan ägget i smöret.
Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna.

Fördela smeten, nästan upp tillkanten, i pappersformar placerade i fördjupningarna
i en muffinsplåt eller bara i en väl smord muffinsplåt.  10-12 st
Grädda mitt i ugnen 15 -25 minuter.          

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar