4 april 2011

Restaurang " MISTRAL" - En smakupplevelse utöver det vanliga.

Min son med familj bjöd på en gastronomisk upplevelse, en födelsedagsgåva, där alla sinnen fick möjlighet att delta och samspela!
I f.d. Barnvagnsfabriken i Gamla Enskede ligger nu restaurang Mistral,
vars koncept är
ekologiska råvaror, närodlat från olika gårdar och ekologiska franska viner.

Rustik inredning, vackert och sparsmakat. På borden brinner honungsljus och som dekoration,
ett porslinsäpple och en vacker naturlig pumpa.

                                                                                                   














Foto:Gun Nordahl

Vackra keramiktallrikar och som kontrast till detta, hemvirkade bordstabletter.
Här är det "Det Franska köket" som gäller med flera smaksensationer.
Storätare göre sig nog ej besvär!

Trevlig personal, som tar emot vid dörren, öppnar den för gästen både vid ankomst och hemgång.
Vi startar kvällen med ett glas champagne av märket Champagne-Francoise Bedel
"Vin secret" Brut Natur (utan tillsatser av socker) bra val av servitören och mycket gott!

* På 1:a tallriken: Purjolök- marinerad i vassla o granolja.
Syltad svamp, torkad youghurt o granskott.

*Ett glas vitt vin: Bourgogne - Silvy Boyer  2004
2.a tallriken: Lök m ankfett potatispuré och hembakat surdegsbröd.

*3:e tallriken: Sallad på bakade råa rotfrukter, ugnsbakad äggula (48tim) youghurt.
Tartar på Anka med lök, ros och torkade lingon o enbär.

Ett glas rött vin: Cotes du Roussillion Village
Muntada 2003

*Fårstek m palsternacka, vitlök, päron och kaffeböna.

4:e tallriken: Pumpa, frusen rå och juice.

Ett glas dessertvin: Alsac - Pierre Frick
Tokay Pinot-Gris 2002

*5:e tallriken: Selleriglass i sellerimjölk
med hemgjort tunnt chokladflarn.

Vitt te eller kaffe m en god pytteliten chokladmousse.

En kopp grönt te bjöds det på, medan jag satt i soffan och väntade på min buss.

Hela sällskapet var alldeles lyriska över denna sinnenas upplevelse.
Vilken toppen kväll hela familjen fick!

Tack än en gång P, M och M  för att ni bjöd mig på denna otroligt
spännande matupplevelse!

Kram/Mamma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar