9 mars 2011

GUNS SEMLOR

75 g mjölkfritt margarin
2,5 dl solhavre
25 g jäst
1 krm salt
2 msk honung
2 tsk stött kardemumma
1 ägg
7 dl vetemjöl
Fyllning
2 dl laktosfri, ekologisk vispgrädde
100 g riven mandelmassa


Smält fettet i en kastrull. Häll i solhavren och värm
till 37 grader (fingervarmt)
Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite degspad.
Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, kardemumma, ägg och nästan allt mjöl,
(spara lite till utbakningen). Arbeta ihop till en smidig deg.
Jäs degen övertäckt i cirka 30 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord,
knåda den lätt och baka ut till ca 20 släta bullar.
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och jäs under bakduk 20-30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter till en ljus brun färg.
Låt kallna på galler under duk.
Blanda den vispade grädden med mandelmassa. Skär ett lock på varje bulle,
tag ur lite inkråm och fyll med mandelmasseblandningen och lägg på locken.
Pudra över med florsocker  (eller uteslut).

Ca 20 stycken. Ugn 225 grader.

1 kommentar:

  1. Jag vill äta av dina semlor, tack! Vilken fest, bara ekologist och nyttigt (okey då, inte grädden kanske...)

    Ingen kan både baka och duka lika vackert som du (-:

    kramar från Eva

    SvaraRadera